Община Пловдив ще получи още два транша от МРРБ  от

...
Община Пловдив ще получи още два транша от МРРБ  от
Коментари Харесай

Община Пловдив взима още 5,5 млн. лева за два проекта от 100-те милиона от държавата

Община Пловдив ще получи още два транша от Министерство на регионалното развитие  от плановете, които подлежат на държавно финансиране в Бюджет 2024 година. От Министерството оповестиха, че  442 съглашения със 115 общини за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на общински обекти са подписани все още от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.
Прочетете още

Те са на обща стойност 971 млн. лева и ще се осъществят и разплащат на траншове до края на 2026 година Кметовете на общини са подписали над 200 от споразуменията, като останалите ще се сключат в последващи дни. 

Очаква се до дни кметът Костадин Димитров да подпише съглашението за кино „ Космос “ и реконструкцията на ул. „ Генерал Колев “. За първия обект сумата е 4 млн. лв., а за другия – 1,5 млн. лв..

Община Пловдив към този момент взе 9 млн. лв. з Голямоконарско шосе. Другите планове, за които градските управляващи чакат средства са 33,5 млн. лв. за стадион „ Христо Ботев “, 41 млн. лв. за стадион „ Локомотив “, 3 млн. лв. за улица „ Славянска “, 5 млн. лв. за нова улична мрежа в регион „ Тракия “.

Проектите, които отпаднаха са Форумите Изток – Юг и къща „ Ламартин “, повода е, че те са монументи на културата.

От Министерство на регионалното развитие споделят, че към днешна дата от локалните администрации са подадени общо 1 159 заявки за финансиране на планове, избрани като предпочитани в Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година Екипът на Министерство на регионалното развитие е обработил към 900 плана, като възможни за финансиране и без забележки са 583 от тях на обща стойност над 1,13 милиарда лева

В идващите дни в Министерство на регионалното развитие продължава настоящия обзор на постъпилите общински оферти. Ведомството ще прави и регулярна актуализация на справката за направени и подписани съглашения.

От Министерството на финансите увериха, че в бюджета за 2024 година са планувани задоволително средства за разплащане на общинските планове. Преведените до момента средства по сметка на Министерство на регионалното развитие ще са задоволителни за разплащане на предплатените заплащания от 20% за утвърдените до момента планове. След това средства от бюджета ще се превеждат на траншове на месечна база, както е планувано в програмата за общинските планове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР